Mijn werkwijze

 

Mijn werkwijze

Als je de keuze hebt gemaakt om af te vallen, zul je je oude eet-en leefpatronen moeten veranderen. Hierbij heb je begeleiding nodig. Ik hanteer hierin de volgende werkwijze.

Op het gebied van voeding leer ik je wat gezonde voeding is, welke producten je het beste kunt kiezen en ik help je om een gevarieerd voedingpatroon te krijgen.

Afvallen is meer dan alleen maar het aanpassen van je voeding. Beweging is ook een belangrijk onderdeel in het verbeteren van je gezondheid. Maar niet iedereen houdt van sporten of vindt het lastig om beweging toe te passen in het dagelijkse leven. Hierin wil ik graag kijken naar jouw persoonlijke situatie en wensen en geef ik je advies wat daarop aansluit.

Doordat we samen kijken naar je huidige voeding- en bewegingspatroon krijgen we inzicht in mogelijke knelpunten. Door middel van adviezen en coaching leer je verandering aan te brengen in je oude denk- en leefwijze omtrent voeding en beweging en werken we toe naar een gezondere levensstijl.

Je krijgt een persoonlijk behandelplan welke is afgestemd op jou. Dit behandelplan zit in een map, waar je ook je weekmenu’s, adviezen en recepten terug vindt.

Mijn werkwijze

Fotografie Suzanne Prins

Begeleidingstraject

Om je goed te kunnen begeleiden is je begeleidingstraject in een aantal onderdelen verdeeld. Hieronder lees je de uitleg.

1. Kennismakingsgesprek

In dit gesprek kunnen wij kort kennismaken met elkaar en leg ik mijn werkwijze aan je uit. Dit gesprek kan bij mij in de praktijk plaatsvinden of telefonisch. Als je door mij begeleid wilt worden, maken wij een afspraak voor het intakegesprek. Voordat het intakegesprek plaats vindt, vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden. Hierin kun je opschrijven wat je eet en drinkt. Op deze manier krijg ik inzicht in je huidige voedingpatroon en kan ik mijn voedingsadviezen hierop afstemmen.

 

 

 

Dit kennismakingsgesprek duurt ongeveer 15 minuten en is gratis en vrijblijvend.

Kortom:

 • Uitleg werkwijze
 • Eventuele doorverwijzing naar arts of diëtist als personen om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen zoals bijvoorbeeld personen met diabetes, voedselallergie of hart- en vaatziekten
 • Uitleg over het bijhouden van het voedingsdagboek
 • Afspraak maken voor het intakegesprek

2. Intakegesprek

Tijdens dit intakegesprek nemen we de belangrijkste informatie door betreffende je huidige voeding- en bewegingspatroon en overige informatie over je gezondheid. Ik gebruik hiervoor een vragenlijst die wij samen doornemen. Zo zullen wij samen ontdekken wat eventuele knelpunten zijn waaraan je kunt gaan werken. We bespreken ook het voedingsdagboek dat je hebt bijgehouden. Je krijgt een lichaamsanalyse waarin ik onder andere je gewicht meet. Ik maak gebruik van een lichaamscompositiemeter. Met dit medische apparaat kan ik verschillende onderdelen van de lichaamssamenstelling meten.

Tijdens dit gesprek stellen wij je persoonlijke doelen samen, wat jij wenst te bereiken tijdens de begeleiding. Al deze informatie verwerk ik een persoonlijk behandelplan voor jou. Dit plan ontvang je bij het volgende consult.

Het intakegesprek duurt ongeveer 60 minuten.

Kortom:

 • Anamnese door middel van vragenlijst omtrent huidige voeding- en bewegingspatroon
 • Voedingsanalyse naar aanleiding van voedingsdagboek
 • Vaststellen van hulpvraag en probleemstelling
 • Lichaamsanalyse; gewicht, BMI, vetpercentage, visceraal vet (orgaanvet) en lichaamsomvang
 • Vaststellen doelstelling en streefgewicht
 • Afspraken betreffende begeleidingstraject

3. Vervolgconsulten

Tijdens het eerste vervolgconsult krijg je je persoonlijke behandelplan waarin voeding- en bewegingsadviezen zijn verwerkt evenals eventuele opdrachten. Aan de hand van dit plan werken wij toe naar je streefgewicht en een gezonde levensstijl.

Afvallen doe je niet zomaar, goede begeleiding is hierin belangrijk. Wij zullen dan ook bespreken hoe de week is verlopen en waar je moeilijkheden hebt ervaren zodat ik jou verder op weg kan helpen. Elk vervolgconsult zul je gewogen en gemeten worden zodat wij je voortgang goed in de gaten kunnen houden. Je ontvangt elk consult ook een nieuw weekmenu. Deze menu’s zijn op maat voor jou gemaakt.

Kortom:

 • Presenteren en bespreken van behandelplan
 • Persoonlijke map
 • Bespreken opdrachten komende week
 • Lichaamsanalyse
 • Uitleg weekmenu

Dit vervolgconsult duurt ongeveer 30 minuten. Je kunt zelf aangeven hoeveel consulten je wilt. Ik adviseer meestal om, zeker in het begin, elke week een vervolgconsult te hebben zodat ik je goed kan begeleiden en ondersteunen.

4. Eenmalig consult en voeding- en bewegingsadvies

Als je slechts eenmalig een consult en voedingsadvies wenst, is daar de mogelijkheid toe. Je houdt vooraf aan het consult een voedingsdagboek bij en vult een vragenlijst in. Deze twee formulieren worden minimaal 4 dagen voor het consult ingediend zodat deze gegevens kunnen worden geanalyseerd. Vanuit deze gegevens wordt het voedings- en bewegingsadvies gegeven. Je krijgt tijden dit consult ook een lichaamsanalyse.

Kortom:

 • Analyse voeding en beweging
 • Voeding- en bewegingsadvies 
 • Lichaamsanalyse
 • 1 Weekmenu inclusief variatiemogelijkheden
 • Mogelijkheid tot vragen

5. Weegmomenten

Als je goed op weg bent, is het mogelijk om langs te komen voor een weegmoment. Maar ook tussen de consulten door kunnen deze weegmomenten plaatsvinden als extra ondersteuning. Je kunt dan de vordering van het afvallen goed bijhouden en zien of je op je behaalde streefgewicht blijft. Tijdens dit consult wordt een lichaamsanalyse gehouden en er is een mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Kortom:

 • lichaamsanalyse
 • eventuele vragen

Dit consult duurt ongeveer 15 minuten.

6. Tussentijds contact

Tussen de consulten door is het mogelijk om via mail of whatsapp contact te hebben voor eventuele vragen die je hebt. Zo ontstaat er een nauw contact met elkaar en kan ik inspelen op eventuele moeilijkheden die je ervaart. Dit contact is geheel gratis.