Gezonde notenreep

  Ja hoor, ik had weer zin om een nieuw recept te maken voor een gezonde notenreep. Ik raadpleegde mijn schoonzus want zij heeft altijd wel een lekker recept klaarliggen. Het beloofde een onweerstaanbare gezonde notenreep te worden dus ik kon niet wachten om eraan te beginnen! Als hoofdingrediënt werd er gesuikerde gecondenseerde melk gebruikt, dit […]

Fudge met noten en marshmallow

Fudge met noten en marshmallow, dit is werkelijk heerlijk en onweerstaanbaar! Ik heb altijd al een zwakte gehad voor fudge. De structuur, de smaak, de zachte bite en zoetheid in combinatie met bijvoorbeeld chocolade of fruit. Zo lekker! Elk jaar ga ik met mijn schoonmoeder en schoonzus een weekend naar de kerstmarkt in Keulen. Daar loop […]

Bananenkoekjes

  Wil je een snel, lekker en gezond tussendoortje maken voor bij een kopje thee of koffie? Probeer dan eens deze bananenkoekjes. Oké, ik zal eerlijk zijn. Ze smaken niet zo lekker als een gevulde koek of een chocolade biscuit. Maar goed, ik had het ook over een gezond en lekker tussendoortje toch?! En dan […]

Paprikasoep

Courgettesoep, broccolisoep, …..het werd tijd voor een nieuwe groentesoep! Je kunt van veel groenten soep maken. Ik wilde nu eens een paprikasoep maken, dat leek mij erg lekker en dat is het ook.  Een lekkere warme kom paprikasoep met daarbij een salade of stokbrood bijvoorbeeld, heerlijk. Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en maar weinig calorieën. Vooral […]

Coursagne

  Ik ben gek op lasagne! Heerlijk met veel bechamelsaus, veel geraspte kaas, veel gehakt. Kortom, een maaltijd met véél calorieën! Toch is het mogelijk om een “lasagne” te maken in een gezondere versie met veel minder calorieën, namelijk de coursagne. Coursagne……dat klinkt een beetje gek. Zeg het een paar keer achter elkaar en je […]

Cake met appel en walnoten

  Hier volgt een nieuw recept voor een heerlijke cake met appel en walnoten. Ik heb voor dit recept volkorenmeel gebruikt en maar heel weinig suiker eraan toegevoegd. Volkorenmeel wordt gebruikt bij onder andere de bereiding van volkorenbrood.  Deze broodsoort bevat in vergelijking met bruinbrood en witbrood de meeste vitamines, mineralen en voedingsvezel. Voor het […]