Share on social media
Categorie: Tussendoortje 26 april 2017

Bananenkoekjes

Voorbereiding:0:05 Uur
Kooktijd:0:15 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

Bananenkoekjes

 

Wil je een snel, lekker en gezond tussendoortje maken voor bij een kopje thee of koffie? Probeer dan eens deze bananenkoekjes. Oké, ik zal eerlijk zijn. Ze smaken niet zo lekker als een gevulde koek of een chocolade biscuit. Maar goed, ik had het ook over een gezond en lekker tussendoortje toch?! En dan zijn deze best lekker hoor. De combinatie met banaan en kokos is erg lekker en geeft een zoete smaak aan de koekjes. De koekjes hebben een lekkere zachte bite. 

Ik heb de koekjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven gedaan. Je ziet de koekjes vanzelf een lichtbruine kleur krijgen. Houd de koekjes goed in de gaten en zorg dat ze niet te donker worden van kleur. Met dit recept kun je ongeveer 4 koekjes maken. Wil je meer koekjes maken, pas dan de hoeveelheden aan.

Porties Voedingswaarden
1 per stuk 50 kcal

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de banaan in een kom.
  3. Doe de overige ingrediënten bij de banaan in de kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Leg bakpapier op een bakplaat.
  5. Maak van het bananenmengsel 4 koekjes en leg ze op het bakpapier.
  6. De koekjes moeten ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.
  7. Houd de koekjes in de gaten zodat ze niet te donker worden van kleur.

Benodigdheden:

ingredienten
15 gram havervlokken
25 gram kokosrasp
50 gram banaan
benodigdheid
bakplaat
Mengkom
Oven

Reacties

Geef een reactie