Share on social media
Categorie: Tussendoortje 26 mei 2016

Bean brownie

Voorbereiding:0:15 Uur
Kooktijd:0:25 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

bean brownie

 Een bean brownie, dat klinkt leuker dan een bonenbrownie! Maar hij is dus van bonen gemaakt, namelijk kidneybonen. In een eerder recept heb ik al eens kikkererwten gebruikt voor het maken van een heerlijke brownie. Maar kidneybonen zijn ook prima geschikt hiervoor! Kidneybonen heten ook wel nierbonen. De naam doet het al vermoeden, ze zorgen voor voldoende energie in de nieren. Ook bevatten deze bonen een grote hoeveelheid aan magnesium en dit mineraal is weer belangrijk voor onder andere je spieren en energie. Kidneybonen worden veelal gebruikt in warme gerechten en salades maar dus ook in deze overheerlijke bean brownie! Hij is zacht en zoet van smaak en ook nog eens simpel te maken. Aan de slag maar met die bonen!

Porties Voedingswaarden
1 85 kcal

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Laat de ontpitte dadels ongeveer 15 minuten wellen in warm water en snijd ze daarna in kleine stukjes.
  3. Smelt de roomboter in een pan.
  4. Alle ingrediënten gaan in de keukenmachine of blender en mix het vervolgens door elkaar totdat het een geheel is.
  5. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet het mengsel erin.
  6. De brownie gaat ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is.
  7. Laat de bean brownie goed afkoelen en snijd de brownie in vierkante stukjes.

 

Benodigdheden:

ingredienten
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
250 gram kidneybonen uit blik
4 eetlepels cacaopoeder
40 gram agavesiroop
40 gram roomboter
75 gram ontpitte dadels
8 gram bakpoeder
benodigdheid
blender
Cakevorm
Keukenmachine
Oven

Reacties

Geef een reactie