Share on social media
Categorie: Diner 17 mei 2016

Broccolisoep met kerrie

Voorbereiding:0:10 Uur
Kooktijd:0:10 Uur
Niveau: 1
Portie: 2 pers

broccolisoep met kerrie

Broccoli is lekker bij een stukje vlees en aardappelen maar je kunt er ook broccolisoep van maken! Dit is heel eenvoudig en vooral erg smakelijk. Met een beetje toevoeging van kerriekruiden krijgt de soep net dat beetje meer pit waardoor hij extra lekker smaakt. Broccoli wordt soms ook wel de koning van de groente genoemd. En deze titel is ook wel terecht want op vele vlakken presteert de broccoli goed. Zo is broccoli goed voor je geheugen, het bevat veel vezels en tevens vele vitamines zoals vitamine A, B,C, E en K. De mineralen zijn ook goed vertegenwoordigd, namelijk: calcium, fosfor, zink, koper, ijzer, betacaroteen en kalium. Naast dat het dus een erg gezonde groente is, bevat het ook nog eens weinig kcal., 100 gram broccoli bevat maar 27 kcal.  Deze broccolisoep kun je eten bij de lunch of als bijgerecht bij het diner. Dit recept is geschikt voor 2 personen.

Porties Voedingswaarden
2  155 kcal per persoon

 

Bereiding

  1. Maak de groentebouillon aan met 0,5 liter water.
  2. Snijd de knoflook fijn en fruit deze in een pan met de olijfolie.
  3. Voeg heel kort de kerriekruiden hieraan toe.
  4. De bouillon en de broccoli gaan in de pan bij de knoflook en kerriekruiden. Laat de broccoli in 8 minuten zachtjes gaar koken.
  5. Met een staafmixer pureer je de groente totdat het een geheel is.
  6. Eventueel verder op smaak brengen met wat peper en zout.

Benodigdheden:

ingredienten
1 theelepel kerriekruiden
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
500 gram broccoli
halve liter groentenbouillon
peper
zout
benodigdheid
staafmixer

Reacties

Geef een reactie