Share on social media
Categorie: Tussendoortje 16 november 2016

Chocolade bananenbrood

Voorbereiding:0:10 Uur
Kooktijd:0:40 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

Chocolade bananenbrood

 Chocolade bananenbrood, een andere variant op het bananenbrood wat ik al eerder gemaakt hebt. Deze is ook erg lekker. Ik weet niet hoe het komt maar de laatste tijd bak ik veel met chocolade! Chocolade muffins, chocolade cake, chocolade smoothie….. Ik word het nog steeds niet zat, die chocolade. Dit chocolade bananenbrood is lekker voor als tussendoortje bij een kopje thee of voor bij de lunch met een beetje halvarine erop gesmeerd. Je kunt het ook makkelijk invriezen, zo heb je een voorraad voor als je een keer wat mee wilt nemen voor onderweg bijvoorbeeld. Ook voor dit recept geldt, gebruik zoveel mogelijk goed rijpe bananen, dit zorgt voor een zoete smaak. 

Porties Voedingswaarden
14 per plak 90 kcal

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 Graden.
  2. Vet een cakeblik in met roomboter.
  3. Doe de bananen in de blender en meng dit tot een glad geheel.
  4. Voeg vervolgens de eieren, bloem, havervlokken, kokos, cacao en het zakje vanillesuiker toe aan de bananen.
  5. Strooi over het bananenmengsel het amandelschaafsel.
  6. Zet het cakeblik in de oven voor 40 à 45 minuten.
  7. Met een satéprikker controleer je of het brood gaar is. Als hij na het prikken er droog uit komt, is het brood klaar.

Benodigdheden:

ingredienten
1 theelepel bakpoeder
100 gram bloem
2 eetlepels cacao
2 eetlepels kokos
3 eieren
3 middelgrote rijpe bananen
60 gram havervlokken
amandelschaafsel
roomboter
zakje vanillesuiker
benodigdheid
blender
Cakevorm
Oven

Reacties

Geef een reactie