Share on social media
Categorie: Tussendoortje 24 juli 2017

Courgette feta koekjes

Voorbereiding:0:20 Uur
Kooktijd:0:30 Uur
Niveau: 2
Portie: 1 pers

Courgette feta koekjes

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor je, namelijk courgette feta koekjes. Ik ben echt stapelgek hierop geworden. Niet alleen ik maar de rest van het gezin ook. Als ze op tafel staan, moet je snel zijn want ze zijn zo van het bord verdwenen!

De koekjes zijn gemaakt van onder andere courgette spaghetti. Op mijn website staat al een recept met courgette spaghetti welke lekker is als lunch of diner. Maar met courgette spaghetti kun je ook deze onweerstaanbare koekjes maken. Ze zijn simpel te maken en je wilt er dus van blijven eten zo lekker!

Courgette spaghetti is heel makkelijk zelf te maken door de courgette te raspen. Wel is het belangrijk dat je de reepjes daarna goed laat uitlekken zodat het vocht kan wegtrekken.

De courgette feta koekjes zijn heerlijk voor als snack maar ook prima als aanvulling op een salade of soep. Een frisse dipsaus van onder andere Griekse yoghurt en dille combineert er goed bij. Ook kun je tzatziki erbij serveren, dat is ook lekker.

Je kunt met dit recept ongeveer 16 courgette feta koekjes maken.

Porties Voedingswaarden
1 per stuk 75 kcal

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rasp de courgettes en doe deze in een kom.
  3. Voeg het zout toe aan de courgettes en meng dit erdoor.
  4. Zet de kom voor ongeveer 20 minuten apart.
  5. Pers vervolgens het vocht uit de courgettes, gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef of een vergiet.
  6. Voeg aan de uitgelekte courgettes de overige ingrediënten zoals de fijngesneden knoflook, eieren, dille, broodkruim, bakpoeder, peper, olijfolie en de verkruimelde feta.
  7. Met een lepel schep je een balletje uit het courgettemengsel en vorm met je handen de vorm van een koekje. Maak kleine en platte koekjes voor een mooi en knapperig resultaat.
  8. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Zet de courgette feta koekjes voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Griekse yoghurtdip

Meng de volgende ingrediënten in een kom:

  • 150 ml Griekse yoghurt 0%
  • 1/2 knoflooppartje, geperst
  • 1 tot 2 theelepels dille
  • zout naar smaak toevoegen

Benodigdheden:

ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 groot knoflookteentje
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1/4e theelepel zwarte peper
150 gram feta
2 courgettes
2 eetlepel dille
2 eieren
90 gram broodkruim
benodigdheid
bakpapier
bakplaat
Mengkom
rasp

Reacties

Geef een reactie