Share on social media
Categorie: Lunch 16 november 2016

Courgette spaghetti

Voorbereiding:0:05 Uur
Kooktijd:0:02 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

Courgette spaghetti

Courgette spaghetti, ooit wel eens van gehoord? Het wordt ook wel “courgetti” genoemd. Het is een spaghetti van dunne sliertjes rauwe of kort gekookte courgette. Nu kun je deze sliertjes zelf maken door gebruik te maken van een speciaal apparaat die het voor je snijdt of je moet zelf met een mesje aan de slag. Maar als je voor gemak kiest, ik dus ook in dit geval, kun je het kant-en-klaar kopen in de winkel in bijvoorbeeld een verpakking van 200 gram. Ideaal voor als je een lekkere lunch voor jezelf wilt maken of als bijgerecht bij de soep ’s avonds. Je kunt deze lekkere sliertjes rauw gebruiken in je salade maar je kunt het ook kort wokken in de pan en dan als vervanger voor de pasta gebruiken. Serveer het dan met een stukje gegrilde zalm bijvoorbeeld. Echt een aanrader, ook voor als je koolhydraatarm wilt eten! Ik heb mijzelf deze keer getrakteerd op een heerlijke lunch met de courgetti. De courgette spaghetti heb ik gecombineerd met zongedroogde tomaatjes, pesto en pijnboompitjes. Een beetje parmezaanse kaas erover is ook heerlijk.

Porties Voedingswaarden
1 430 kcal

Bereiding

  1. Roerbak de courgette spaghetti in de olijfolie voor 1 tot 2 minuten.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze lichtbruin van kleur zijn.
  3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes  en voeg deze toe aan de courgette spaghetti evenals de pesto en meng dit door elkaar.
  4. Doe de courgette spaghetti in een kom en garneer daarop de pijnboompitjes.
  5. Ook lekker om er wat parmezaanse kaas overheen te strooien.

Benodigdheden:

ingredienten
1 eetlepel pijnboompitjes
200 gram courgette spaghetti
4 grote zongedroogde tomaatjes
dessertlepeltje groene pesto
halve eetlepel olijfolie
peper
zout
benodigdheid
koekenpan

Reacties

Geef een reactie