Share on social media
Categorie: Tussendoortje 26 oktober 2016

Gezond havermoutbrood

Voorbereiding:0:05 Uur
Kooktijd:0:45 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

gezond havermoutbrood

 

Dit recept voor een gezond havermoutbrood moet je proberen! Ik heb een lieve schoonzus die ook graag nieuwe recepten uitprobeert. Met regelmaat bakt zij ook lekkere gezonde tussendoortjes. Vaak stuurt zij de recepten dan naar mij toe of als ik één van haar baksels geproefd heb, vraag ik naar het recept! Zo heeft zij een paar dagen terug een heerlijk gezond havermoutbrood gebakken. Ik kon niet wachten om het zelf te maken en ben er dus meteen mee aan de slag gegaan. Met wat kleine aanpassingen en aanvullingen ben ik tot dit recept gekomen en ik ben er erg tevreden mee. Wat is hij lekker! En dan ook nog eens zo gezond. Het bevat geen enkele toevoeging van suiker of boter en is zeer gezond door onder ander de vezelrijke havermout en lijnzaad. Een zeer geschikt tussendoortje dus, maar ook als aanvulling op de lunch bijvoorbeeld. Qua voorbereiding vergt het maar erg weinig tijd. Dus ik zou zeggen, zoek de ingrediënten bij elkaar, verwarm de oven voor en met 5 minuten heb je je brood in de oven. En dan alleen nog maar wachten tot hij klaar is! Je kunt dit brood  geheel naar eigen smaak smaken. Voeg eens noten eraan toe of pompoenpitten of vervang de melk door amandelmelk. Als het gezonde havermoutbrood klaar is, snijd je het brood in circa 14 plakjes. Deze kun je dan prima apart invriezen. Zo heb je een lekker tussendoortje op voorraad als je wat mee wilt nemen naar je werk of naar school.

Porties Voedingswaarden
1 135 kcal

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 Graden.
  2. Snijd de banaan en de abrikozen in kleine stukjes.
  3. Klop het ei in een grote mengkom en voeg vervolgens alle ingrediënten daaraan toe.
  4. Mix de ingrediënten goed door elkaar.
  5. Doe bakpapier in het bakblik en giet het havermoutmengsel in het bakblik.
  6. Strijk het mengsel glad en druk het een beetje aan met een lepel.
  7. Het havermoutbrood gaat ongeveer 45 à 50 minuten in de oven. Prik even met een satéprikker of hij droog is van binnen.
  8. Als het brood een beetje is afgekoeld, snijd je het in plakken.

Benodigdheden:

ingredienten
1 middelgrote banaan
180 ml halfvolle melk
2 eetlepels kaneel
250 gram havermout
3 eieren
35 gram gebroken lijnzaad
60 gram rozijnen
80 gram gedroogde abrikozen
benodigdheid
Cakevorm
Mengkom
Oven

Reacties

Geef een reactie