Share on social media
Categorie: Tussendoortje 27 juli 2017

Gezonde notenreep

Voorbereiding:0:10 Uur
Kooktijd:0:30 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

Gezonde notenreep

 

Ja hoor, ik had weer zin om een nieuw recept te maken voor een gezonde notenreep. Ik raadpleegde mijn schoonzus want zij heeft altijd wel een lekker recept klaarliggen. Het beloofde een onweerstaanbare gezonde notenreep te worden dus ik kon niet wachten om eraan te beginnen!

Als hoofdingrediënt werd er gesuikerde gecondenseerde melk gebruikt, dit kan gezonder dacht ik. Dus ik heb wat aan het recept gesleuteld en het een en ander aangepast naar mijn wensen. Het is dan altijd weer spannend of het dan goed uit de oven komt en of het lekker smaakt.

Maar gelukkig, ik ben zeer tevreden en de smaak is heerlijk! Het resultaat is dus een gezonde notenreep bomvol zaden, pitten, havermout en noten. Het is dus een voedzaam tussendoortje. Ook kun je het eten als aanvulling op je lunch of ontbijt.

Porties Voedingswaarden
1 per stuk 200 kcal

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius.
  2. Doe de kokosmelk in een pannetje samen met de honing en laat dit zachtjes warm worden.
  3. Doe alle overige ingrediënten in het pannetje, behalve de pinda’s en meng dit goed door elkaar.
  4. Bekleed een (brownie) bakvorm met bakpapier of vet de bakvorm in met boter.
  5. Verdeel het mengsel in de bakvorm en strijk het mengsel met de bolle kant van een grote lepel glad.
  6. Strooi de pinda’s eroverheen en druk ze met de lepel in het mengsel, druk alles nogmaals goed aan. Zo voorkom je dat als het klaar is, de repen niet uit elkaar vallen.
  7. Zet de bakvorm voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Let er goed op dat het mengsel voor de notenreep niet te donker van kleur wordt.
  8. Als het klaar is, haal je de bakvorm uit de oven en laat je het paar minuten afkoelen.
  9. Snijd de repen in de gewenste vorm. Je kunt ongeveer 15 notenrepen maken, afhankelijk van de grootte.

Benodigdheden:

ingredienten
100 gram rozijnen
125 gram zaden/ notenmix
180 gram havervlokken
200 gram kokosmelk
6 eetlepels honing
60 gram ongezouten pinda's
75 gram gedroogde kokos
benodigdheid
bakpapier
bakplaat
Mengkom
pan

Reacties

Geef een reactie