Share on social media
Categorie: Ontbijt 9 mei 2016

Granola voor in de yoghurt of kwark

Voorbereiding:0:15 Uur
Kooktijd:0:15 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

granola voor in de yoghurt of kwark

Granola voor in de yoghurt of kwark

Wat is granola eigenlijk? Je kunt het vergelijken met muesli. Het bevat bijvoorbeeld granen, noten, zaden, pitten en gedroogd fruit. Het verschil met muesli is dat granola geroosterd wordt in de oven met olie, honing of ahornsiroop. Hierdoor wordt het lekker krokant en het geeft een zoete smaak. Ik ben er gek op om het zelf te maken! Je kunt er veel mee variëren door de ingrediënten naar smaak te veranderen. Je stopt het in een afgesloten pot en je hebt een voorraadje voor de komende week. Het is heerlijk voor in de yoghurt of in de kwark als ontbijt of lunch. Maak je ontbijt of lunch extra lekker door er ook wat vers fruit bovenop te doen, heerlijk fris! Maar je kunt de granola ook als snack eten of gebruiken voor over een salade. Houd je van chocolade, voeg er dan nog wat cacaobibs aan toe. Kortom, er zijn heel veel mogelijkheden!

Porties Voedingswaarden
6 340 kcal per portie

 

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. De noten en pitten doe je in de keukenmachine en hak deze grof in een paar seconden. Het notenmengsel mag vervolgens in een kom en roer dan de kokos, ahornsiroop, kaneel en het zout erdoor.
  3. Laat de kokosolie in de pan smelten en giet dit bij het mengsel, meng het vervolgens door elkaar.
  4. Verspreid het mengsel op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  5. De bakplaat doe je in de oven en laat het circa 15 minuten in de oven, roer het af en toe om en wacht tot het lichtbruin van kleur is.
  6. Je granola is klaar! Laat het nog even afkoelen en daarna kun je het in een afgesloten pot doen.

 

 

Benodigdheden:

ingredienten
100 gram ongezouten cashewnoten
100 gram walnoten
25 gram geraspte kokos
3 eetlepels ahornsiroop
30 gram zonnebloempitten
40 gram kokosolie
snufje zout
benodigdheid
bakplaat
Oven

Reacties

Geef een reactie