Share on social media
Categorie: Lunch 9 mei 2016

Havermoutpannenkoekjes

Voorbereiding:0:15 Uur
Kooktijd:0:15 Uur
Niveau: 1
Portie: 2 pers

havermoutpannenkoekjes

 

Mijn kinderen zijn dol op deze havermoutpannenkoekjes en ik ben er zelf ook gek op. Het is dan ook een ware traktatie zo op de zondagmiddag maar ook als ontbijt zijn ze erg lekker. Naast dat ze lekker zijn, zijn ze ook nog eens gezond en erg voedzaam. De pannenkoekjes zijn van havermout gemaakt. Havermout bevat eiwitten, vezels, b-vitaminen en mineralen. Door de toegevoegde banaan heb je ook nog eens een portie vitamine C erbij. De bananen geven de pannenkoekjes een heerlijke zoete smaak en daardoor is toevoeging van bijvoorbeeld poedersuiker niet eens meer nodig. Kortom, een gezond en voedzaam ontbijt of lunch. Dit recept is voor twee personen, je kunt ongeveer 10 pannenkoekjes maken.

Porties Voedingswaarden
5 400 kcal per persoon

Bereiding

  1. De havermoutvlokken vermaal je in de keukenmachine tot meel en vervolgens doe je daar de bananen, eieren, bakpoeder, kaneel en een scheutje melk bij. Het beslag moet vrij dik blijven.
  2. Meng dit totdat het een geheel is.
  3. Verwarm de roomboter of kokosolie in de pan en giet dan het mengsel in kleine pannenkoekjes in de koekenpan.
  4. Je kunt bij de pannenkoekjes een fruitsaus serveren. Neem daarvoor 100 gram zomers diepvriesfruit en mix dit in de keukenmachine met een beetje citroensap tot het de gewenste smaak heeft. Dit recept is voor twee personen.

 

Benodigdheden:

ingredienten
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
2 middelgrote bananen
2 theelepels kaneel
80 gram havermout
roomboter of kokosolie
scheutje halfvolle melk
benodigdheid
Keukenmachine
koekenpan

Reacties

Geef een reactie