Share on social media
Categorie: Ontbijt 11 november 2016

Mug cake bosbessen

Voorbereiding:0:05 Uur
Kooktijd:0:02 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

Mug cake bosbessen

Een mug cake bosbessen, het klinkt niet alleen leuk maar het is ook nog eens erg lekker en heel snel bereid! Daarnaast ziet het er leuk uit als je het presenteert in een mooie mok met een beetje kwark of Griekse yoghurt en losse vruchten ernaast. Dat is weer eens wat anders dan een broodje op je bord of een kommetje havermout. Maar je kunt de cake ook in een kom bereiden en dan omkeren op een bord, net wat jij wilt! Met slechts een paar ingrediënten heb je binnen twee minuten je gezonde cake klaar, lekker als ontbijt of als lunch. Deze mug cake bosbessen is lekker fris door de bosbessen maar je kunt er natuurlijk ook ander fruit voor gebruiken. Als je van zoet houdt, doe je er nog een beetje honing doorheen, heerlijk.

 

Porties Voedingswaarden
1 380 kcal

 

Bereiding

  1. Prak de helft van de bosbessen fijn in een kommetje. Als je diepvries bosbessen gebruikt, laat ze van tevoren dan even ontdooien.
  2. Doe de banaan erbij en prak deze er ook doorheen. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smaak van de cake.
  3. Voeg de Quaker Havermout eraan toe en meng dit goed door elkaar.
  4. Breek het ei in het kommetje er roer het door het mengsel.
  5. Schenk het mengsel in een mok of een kom en plaats het in de magnetron.
  6. De mug cake bosbessen gaat 2 minuten in de magnetron bij 900 watt, 2,5 minuut bij 700 watt.
  7. Als de mug cake bosbessen klaar is, kun je de mok garneren met de overige bosbessen en de kwark of Griekse yoghurt. Of je keert de kom of mok om op een bord en garneert het daarop met de overige ingrediënten.

 

 

Benodigdheden:

ingredienten
1 banaan
1 ei
100 gram bosbessen (diepvries)
2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
45 gram Quaker Havermout
eventueel honing naar smaak
benodigdheid
magnetron
mok of kom

Reacties

Geef een reactie