Share on social media
Categorie: Diner 31 januari 2017

Paprikasoep

Voorbereiding:0:10 Uur
Kooktijd:0:20 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

Paprikasoep3

Courgettesoep, broccolisoep, …..het werd tijd voor een nieuwe groentesoep! Je kunt van veel groenten soep maken. Ik wilde nu eens een paprikasoep maken, dat leek mij erg lekker en dat is het ook.  Een lekkere warme kom paprikasoep met daarbij een salade of stokbrood bijvoorbeeld, heerlijk.

Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en maar weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C. Paprika is ook lekker om rauw te eten, door een salade bijvoorbeeld. Maar ook als een snack met een mager dipsausje is de paprika erg lekker. Maar vandaag maken we er soep van!

Ik houd erg van een dikkere soep, dus ik ben altijd voorzichtig met het toevoegen van bouillon aan de groenten. Je kunt beter beginnen met weinig bouillon toe te voegen dan dat je teveel gebruikt. De soep kan anders dun en waterig worden, hierdoor heeft de soep een minder volle en rijke smaak en dat willen we niet.

Dit recept is voor circa 3 personen. Heb je soep over? Bewaar het dan voor de volgende dag voor bij de lunch of vries het in.

Porties Voedingswaarden
1 per persoon 130 kcal

 

Bereiding

  1. Spoel de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd ze heel fijn.
  3. Doe een eetlepel olijfolie in een wokpan en stoof de ui en knoflook glazig. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en stoof dit voor ongeveer 3 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon eraan toe. Breng het aan de kook en laat het zachtjes pruttelen voor circa 15 minuten.
  5. Voeg de kruiden toe naar smaak. Wees voorzichtig met de paprikapoeder en eventueel chilipoeder, hij wordt al snel te pittig! Voeg dus kleine beetjes toe totdat hij de juiste smaak heeft.
  6. Pureer de soep en serveer de soep met 1 eetlepel crème fraîche halfvol erboven op en tevens vers gesnipperde bieslook.

Benodigdheden:

ingredienten
1 rode ui
2 tenen knoflook
200 gram tomatenblokjes uit blik
4 rode paprika's
600 ml groentebouillon
crème fraîche halfvol
flinke eetlepel tomatenpuree
paprikapoeder
peper
snufje chilipoeder als je van pittig houdt
verse gesnipperde bieslook
zout
benodigdheid
blender
staafmixer

Reacties

Geef een reactie