Share on social media
Categorie: Ontbijt 10 mei 2016

Smoothie met zomerfruit

Voorbereiding:0:05 Uur
Kooktijd:0:05 Uur
Niveau: 1
Portie: 1 pers

smoothie met zomerfruit

Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een smoothie. Naast dat het makkelijk en snel klaar te maken is, kun je eindeloos variëren met de ingrediënten. Hier heb ik gekozen voor een smoothie met zomerfruit, hierdoor is hij lekker fris. Zomerfruit zoals frambozen, braambessen, bosbessen etc. bevatten veel essentiële voedingsstoffen voor weinig calorieën en ze zijn rijk aan voedingsvezels. Vooral aardbeien, frambozen, bramen, kruisbessen, witte en zwarte bessen  zijn bijzonder rijk aan vitamine C. Gelukkig kun je dit zomerfruit het hele jaar door eten want ze liggen ook volop in het vriesvak in de supermarkt. Als ontbijt vind ik het dus erg lekker maar het is ook ideaal als tussendoortje. Je hebt meteen je dagelijkse fruitportie binnen. Als je de smoothie wat voedzamer wilt, doe je er nog wat havervlokken en lijnzaad door bijvoorbeeld.  Dat geeft voor langere duur energie en een verzadigend gevoel en is dus prima geschikt als ontbijt.

Porties Voedingswaarden
1 175 kcal

Bereiding

  1. Doe het fruit met een scheutje melk in de keukenmachine en vermaal het tot het een geheel is. Als de smoothie te dik is, kun je meer melk toevoegen maar je kunt ook kiezen voor water.
  2. Als je een voedzamere fruitsmoothie wilt, voeg er dan nog een eetlepel lijnzaad aan toe en 1 of 2 eetlepels havervlokken.

 

Benodigdheden:

ingredienten
1 banaan
100 gram diepvries zomerfruit
scheutje halfvolle melk
benodigdheid
Keukenmachine

Reacties

Geef een reactie