Share on social media
Categorie: Lunch 10 mei 2016

Spinaziemuffins

Voorbereiding:0:15 Uur
Kooktijd:0:25 Uur
Niveau: 2
Portie: 1 pers

spinaziemuffins

Muffins zijn leuk en simpel om te maken. Maar wat dacht je van een hartige muffin. Mijn kinderen keken redelijk verbaasd toen ik deze muffins serveerde tijdens de lunch. “Mama, wat zijn dit?”. Het zijn spinaziemuffins! Een lekkere gezonde muffin voor bij de lunch. Maar het is ook lekker als tussendoortje zo rond een uur of 16:00, als je trek hebt in iets hartigs. Ze zijn heerlijk als ze nog warm zijn maar ook koud kun je ze prima eten. Ook kun je de spinaziemuffins  invriezen, ideaal als je een hartige snack wilt meenemen naar je werk. Voor de kinderen heb ik er een paar dadels aan toegevoegd, dat geeft een licht zoete smaak maar het is niet noodzakelijk. In deze spinaziemuffins heb ik hüttekäse gebruikt. Hüttenkäse past uitstekend in een verantwoord voedingpatroon. Het bevat gemiddeld 50% minder verzadigd vet dan andere kazen en het is rijk aan eiwit. Dus het is een prima keus om deze frisse kaassoort toe te voegen in recepten. 

Porties Voedingswaarden
12 180 kcal per muffin

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Was de spinazie schoon in een vergiet en laat het goed uitlekken.
  3. Snijd de spinazie zo fijn mogelijk.
  4. Kluts de melk, ei en de olijfolie in een kommetje. Giet dit vervolgens in een grote kom.
  5. In de grote kom mix je het eimengsel met de spinazie, hüttekäse, zout, peper en Italiaanse kruiden. Voeg de dadels toe als je houdt van een iets zoetere smaak, meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder eraan toe en roer dit rustig erdoor heen.
  6. Giet het mengsel in de muffinvormpjes. Ik gebruik altijd siliconen muffinvormpjes, daar krijg je ze er gemakkelijk uit.
  7. Zet de muffins voor circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Benodigdheden:

ingredienten
200 gram hüttekäse
250 ml halfvolle melk
3 eieren
300 gram rauwe spinazie
4 theelepel bakpoeder
450 gram bloem
8 dadels
italiaanse kruiden
peper
zout
benodigdheid
muffinvormpjes
Oven

Reacties

Geef een reactie