Share on social media
Categorie: Diner 30 augustus 2016

Vegaballetjes in tomatensaus

Voorbereiding:0:10 Uur
Kooktijd:0:10 Uur
Niveau: 2
Portie: 4 pers

Vegaballetjes in tomatensaus

Vegaballetjes in tomatensaus met volkoren spaghetti, een heerlijk en makkelijk recept. Pastasaus kopen we natuurlijk niet kant-en-klaar uit de winkel, die maken we natuurlijk zelf! Wel zo lekker en gezond. Jullie weten inmiddels wel dat volkoren pasta beter is dan de witte pasta. Maar waarom ook alweer? Volkoren pasta bevat veel voedingsvezels, vitamines en mineralen. Deze zijn bij de witte pasta verloren gegaan tijdens de bewerking. Volkoren pasta is dus veel gezonder en het verzadigt ook beter. Wij maken geregeld pastasaus en we vinden het dan ook leuk om te experimenteren met ingrediënten. Vaak kijken we wat we nog op voorraad hebben aan groenten en voegen deze dan toe. Zo is de pastasaus iedere keer weer anders. Nadat je de ingrediënten in de pan hebt laten bakken, meng je het in de blender tot een gladde saus. Heerlijk! Ik heb voor deze pastasaus als basis gezeefde tomaten en tomatenpuree gebruikt. Lees altijd goed de etiketten en kies het product met de minste suikers. Want sommige verpakkingen bevatten veel suikers en daar wordt je saus toch minder gezond van. Ik ben niet zo’n grote fan van vegetarisch vlees. Maar deze vegetarische balletjes van Vivera zijn erg lekker en dus prima geschikt voor dit gerecht. De balletjes zijn eiwitrijk, een bron van vezels en vitamine B12 en ijzer. Verder zijn ze E-nummer vrij. Gezonde balletjes dus! Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen. Voor 1 persoon reken ik hier 150 gram gekookte spaghetti met 6 vegaballetjes in tomatensaus.

Porties Voedingswaarden
1 500 kcal

Bereiding

  1. Kook de volkoren spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de knoflook en de ui in kleine stukjes en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan.
  3. Voeg daarna de klein gesneden paprika en champignons toe en bak deze een paar minuutjes mee.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en bak deze nog 1 minuutje mee.
  5. Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe aan de groenten en breng het op smaak met de kruiden en als laatste de basilicum.
  6. Laat dit even zachtjes pruttelen.
  7. Giet de saus vervolgens in de blender en mix alles goed totdat de saus egaal is.
  8. Doe de saus in een pannetje samen met de vegaballen en laat dit op laag vuur warm worden.
  9. Schep de spaghetti op een bord en doe daar de vegaballen met de tomatensaus overheen.

 

Benodigdheden:

ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 paprika
1 ui
10 cherrytomaatjes
100 gram champignons
200 gram tomatenpuree
24 vegetarische balletjes
250 gram gezeefde tomaten
3 teentjes knoflook
eventueel theelepeltje chilipoeder
italiaanse kruiden
peper
verse basilicum
volkoren spaghetti
zout
benodigdheid
blender

Reacties

Geef een reactie